2 Simpele Oplossingen Voor Geïrriteerde Piercings

Zeezout Oplossing en Kamille Kompres

Wanneer mensen last hebben van een geïrriteerde piercing, gaan ze er al snel aanzitten en aan de slag met Sterilon, Betadine of alcohol. En dat is iets wat je dus absoluut niet moet doen! Sterker nog, daar wordt het vaak alleen maar erger van. Het idee is leuk, maar Sterilon, alcohol en Betadine zijn veel te agressief voor een piercing. Bovendien bevatten je handen de meeste bacteriën, dus is het van belang dat je deze grondig wast voordat je de piercing aanraakt.

Zeezout Oplossing

Wat je het beste als eerste kunt proberen met een geïrriteerde piercing, is het weken van je piercing met een zeezout oplossing.

Dit gaat als volgt in z’n werk;

  • Een mok (niet te klein) met gekookt, heet water.
  • Een kwart tot halve theelepel zeezout (meer zeezout maakt de oplossing niet beter).
  • Gooi het theelepeltje zout in de mok met het gekookte water (spoel deze eerst even schoon met gekookt water, ook al is deze schoon), en roer dit goed door elkaar.
  • Laat het een beetje afkoelen, maar onthoudt dat het beter werkt als de oplossing heet/goed warm is.
  • Zet de mok over de geïrriteerde piercing, of hang hem erin (dit ligt een beetje aan de plek van de piercing) en week minstens 10 minuten lang je piercing in de zeezout oplossing.
  • Spoel je piercing vervolgens goed af en dep deze voorzichtig droog met een tissue of een schone handdoek.

Mocht het met een mok niet handig zijn i.v.m. de plaatsing van de piercing, dan is het misschien makkelijker om een kompres te maken. Hiervoor week je een steriel verband, gaasje of watje in de zeezout oplossing en leg je dit op/om de te behandelen piercing. Laat dit er vervolgens op liggen zodat het de piercing goed kan bereiken en spoel deze na ongeveer tien minuten goed af. Een iets andere methode, maar het werkt net zo goed!

Herhaal deze behandeling tweemaal daags en de irritatie/bultjes/ontsteking zullen vanzelf minder worden of in het meest gunstige geval zelfs helemaal verdwijnen. Hou er wel rekening mee dat zeezout niet voor iedereen werkt; elk lichaam reageert namelijk anders.

Het is wel uitermate belangrijk dat je 100% zeezout gebruikt, of in ieder geval zout waar geen toevoeging als jodium in zit.

Kamillethee Kompres

Nog een heel mooi natuurlijk middel is het kamillethee kompres. Het recept is ook nog eens heel simpel.

Je hebt thee zakjes nodig waar alleen kamille in zit, zonder andere toevoegingen. Deze kun je kopen bij De Tuinen of een andere natuurwinkel.

  • Kook water alsof je thee gaat zetten en laat je thee enkele minuten intrekken.
  • Leg het theezakje op je piercing, en doop het opnieuw in het gekookte water als het afkoelt.
  • Gebruik het theezakje als een heet kompres tegen zwellingen, irritaties en ontstekingen.
  • Week je piercing ongeveer 10 minuten per keer en herhaal dit tweemaal daags.

Binnenkort verkopen wij bij Knuckledusters and Pony’s een complete verzorgingslijn voor zowel tatoeages als piercings en uiteraard kun je tijdens openingstijden gewoon binnen wandelen voor vragen.

Heel veel succes met de genezing van je piercing en mocht je nog vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

[VIA]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *