Piercings en Zelfexpressie

Body piercing is een fantastische manier om jezelf en je persoonlijkheid uit te drukken. Echter, voordat je besluit om een lichaamsdeel te versieren met een piercing, moet je er eerst goed over nadenken, omdat deze vorm van zelfexpressie iets permanenter is dan het veranderen van je kapsel, experimenteren met cosmetica, of het creëren van je eigen fashion statement.

Body piercing word al duizenden jaren beoefend als kunstvorm door verschillende volkeren over de gehele wereld, zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen. Iedereen, van de holbewoners tot oude culturen en beschavingen, gebruikten piercings voor uiteenlopende redenen. Sommige culturen, met inbegrip van de oude Azteken, gebruikten piercings om te kunnen communiceren met de goden, terwijl andere culturen, waaronder verschillende Afrikaanse stammen, piercings gebruikten om schoonheid, status of rijkdom uit te drukken.

Mannen en vrouwen kiezen voor een piercing om de meest uiteenlopende redenen. De meest populaire reden is vaak simpelweg omdat men het mooi vind. Veel mensen die zich laten piercen, of die al gepiercet zijn, doen dit als statement om de norm te doorbreken die onze samenleving heeft ingesteld. Hoewel body piercing een meer permanente manier van zelfexpressie is, kan een piercing alsnog op een subtiele en smaakvolle manier gedragen worden, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het effect dat een piercing kan hebben op je zakelijke leven.

Een piercing in het oor is verreweg de meest populaire en sociaal geaccepteerde piercing. Van eenvoudige gaatjes in de oorlel tot piercings in het kraakbeen, er zijn oorbellen verkrijgbaar in alle vormen, maten, kleuren en stijlen. Individuen die een stapje verder willen gaan, kunnen overwegen om hun neus, lip, wenkbrauw of zelfs hun tong te laten piercen. Net als de selectie van oorbellen, heeft een goede piercing shop ook een breed scala aan hoogwaardige piercing sieraden op voorraad voor allerlei soorten piercings. Gebruik verschillende stijlen, kleuren en juwelen om je persoonlijkheid verder te demonstreren door je lichaams-piercings.

Voordat je in alle haast besluit om een piercing te nemen dien je zorgvuldig te overwegen hoe deze beslissing invloed kan hebben op alle aspecten van je leven. Personen met zichtbare piercings klagen vaak over discriminatie in hun privé en / of zakelijke leven. Jammer genoeg is dit een feit waar je zeker rekening mee moet houden. Het is dan ook aan te raden om bij je werkgever na te gaan wat het beleid qua piercings op de werkvloer is.

Mocht je vragen hebben omtrent piercings en alles wat daar bij komt kijken, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via telefoon of e-mail of, nog beter, loop eens gewoon een keer gezellig binnen!